Åpen for alle - alltid

Bergens rektorer vil russefeiringen til livs

Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle rektorene i Bergen er klare til å enten fjerne eller gjøre store endringer på russetiden. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hele russetiden har utspilt sin rolle. Det henger ikke på greip at man skal kunne oppføre seg som noen gjør, sier rektor Inger Lise Thorstensen ved Olsvikåsen videregående skole til Bergensavisen. Alle de 16 rektorene avisen har snakket med, mener at russefeiringen som forgår nå, må bort eller endres.

– Fornuften forsvinner ofte når kostymet kommer på. Samarbeidet hos oss fungerer rimelig greit, men det er jo dessverre slik at enkelte bestandig ødelegger, sier rektor Thor Erik Haugstad ved Fyllingsdalen videregående.

I vinter ramponerte bergensruss hytter på Geilo, og i helgen måtte politiet bruke makt for å stoppe en fest i Bergen. Sju ungdommer ble pågrepet og tatt med i arresten, og tre av dem er siktet for vold mot politiet.

Aftenposten gjorde en lignende undersøkelse i fjor. Da sa 77 av 200 rektorer at de ønsket å bli kvitt russefeiringen.