Grooming-siktet mann i Bergen fengslet i fire uker

En mann i 20-årene trodde han skulle treffe en tolvåring i Bergen, men ble lurt i en felle av organisasjonen Barnas Trygghet. Nå er han fengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiadvokat Kristine Knutsen-Berge i Vest politidistrikt bekrefter overfor Bergens Tidende at mannen ble pågrepet etter at organisasjonen Barnas Trygghet avslørte ham. Han ble tirsdag avhørt og er siktet for såkalt grooming, eller barnelokking.

Politiet fikk medhold i sin begjæring i Bergen tingrett om fire ukers varetektsfengsling. Mannens forsvarer, advokat Steinar Yndestad, opplyser til NTB at kjennelsen vil bli anket til lagmannsretten.

Han reagerer kraftig på at hans klient ble lurt i en felle, og kan ikke svare på om klienten nekter straffskyld.

– Så vidt jeg vet er det ingen reelle ofre i denne saken, kun en fiktiv tolvåring. Jeg stiller meg uforstående til at det skal være grunnlag for å fengsle ham, sier advokaten.

Mannen i 20-årene er siktet for å ha avtalt å møte det han trodde var en tolv år gammel jente i et solstudio.

Gruppen Barnas Trygghet utgir seg for å være barn og avtaler møter med menn som vil ha seksuell omgang med dem. Men barna eksisterer ikke – isteden blir mennene konfrontert med folk i gruppen. Tidligere har gruppen filmet slike møter og lagt videoene usladdet ut på nettet.