Åpen for alle - alltid

Terrordømt 20-åring løslatt

Advokat Javeed Hussain Shah (til venstre) bekrefter at 20-åringen som for to uker siden ble dømt for å ha villet slutte seg til IS ble løslatt i forrige uke. Her sammen med medforsvarer, advokat Nils Christian Nordhus.
Advokat Javeed Hussain Shah (til venstre) bekrefter at 20-åringen som for to uker siden ble dømt for å ha villet slutte seg til IS ble løslatt i forrige uke. Her sammen med medforsvarer, advokat Nils Christian Nordhus. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som ble pågrepet på flyplassen i Göteborg idet han ifølge dommen var i ferd med å reise til Syria for å slutte seg til IS, er løslatt etter endt soning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble dømt til to år og ti måneders fengsel i begynnelsen av april i år, men ble løslatt i forrige uke, skriver VG. Han hadde da sittet varetektsfengslet i nesten to år og hadde sonet ferdig to tredeler av straffen.

Den norske konvertitten var 18 år da han ble pågrepet på Landvetter i juni 2015.

Les også: Ulrik Imtiaz Rolfsen: – Min aller tyngste film

Den kjente islamisten Ubaydullah Hussain kjørte ham til flyplassen. Bilreisen er sentral i den omstridte dokumentarfilmen «Den norske islamisten» av filmskaperne Ulrik Imtiaz Rolfsen og Adel Khan Farooq.

20-åringen nektet straffskyld i saken, men vedtok dommen fra Oslo tingrett. Han har nå lagt saken bak seg, ifølge forsvareren, advokat Javeed Hussain Shah.

Ubaydullah Hussain (31) er dømt til ni års fengsel for terrorrekruttering i den samme saken. Retten mener den nå 20 år gamle mannen ble rekruttert av Hussain. Hussain nekter også straffskyld og har anket sin dom.

Les også: – PST har påført filmen uopprettelig skade