Bergen kommune politianmelder barnehage

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Byrådet i Bergen anmelder en privat barnehage for ikke å ha meldt fra om at tre søsken fortalte om mishandling i hjemmet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hensynet til barnas beste er bakgrunnen for at byrådet i dag vedtok å anmelde forholdet, sier byrådsleder Harald Schjelderup.

Bergen kommune ser svært alvorlig på det som fremstår som mangel på varsling og oppfølging fra den private barnehagen, heter det i en pressemelding fra kommunen.

Før påske skrev Bergensavisen at barnehagen i over tre år skal ha unnlatt å melde fra om hva barna hadde sagt.

Etter tilsyn ga kommunen barnehagen tre pålegg. Kommunen mener at dersom ansatte hadde gitt beskjed tidligere, kunne volden mot barna ha blitt avbrutt tidligere.

Kommunaldirektør Trine Samuelsberg sa før påsken at det kunne bli aktuelt å politianmelde ansatte i den aktuelle barnehagen. Kommuneadvokaten ble bedt om å se på saken og gjøre sin vurdering.

Byrådet diskuterte saken i morgentimene og bestemt seg for å politianmelde forholdet som fremdeles er under etterforskning hos politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Begge foreldrene er siktet etter paragraf 282 som gjelder vold i nære relasjoner. Det skal ifølge politiet blant annet dreie seg om slag og lugging.

– Saken antas ferdig etterforsket i midten av mai, sier politiadvokat Elisabeth Ryen i Vest politidistrikt.

Hun kjenner ikke til om noen av de ansatte i barnehagen er anmeldt i saken.