Private barnehager må betale tilbake to millioner kroner

Tone Tellevik Dahl (Ap) sier de vil sikre at pengene som blir overført til private barnehager blir brukt til å drive gode barnehager. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Tone Tellevik Dahl (Ap) sier de vil sikre at pengene som blir overført til private barnehager blir brukt til å drive gode barnehager. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo kommune har avdekket økonomiske lovbrudd i flere private barnehager i Oslo. Nå krever kommunen at de gjør opp for seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo kommune har funnet brudd på barnehageloven hos fire av seks kontrollerte barnehager. De må betale tilbake to millioner kroner som de har fått i tilskudd fra Oslo kommune, skriver Utdanningsnytt.

To av barnehagene har klaget kravet til Fylkesmannen. Klagene er under behandling. Totalt har byrådet i Oslo gransket ti private barnehager. De resterende fire er fortsatt under gransking.

Det var byråd for oppvekst i Oslo kommune, Tone Tellevik Dahl (Ap), som satte i gang granskningen av barnehagene. Hun sier at hun ikke er overrasket over omfanget, fordi det ikke er blitt drevet tilsyn på dette nivået tidligere.

– Dersom folk skal ha tillit til både kommunene og barnehagene er det avgjørende at det føres tilsyn med økonomien, sier hun til Utdanningsnytt.

Kommunen har blant annet sjekket de private barnehagenes personalkostnader. Kravet er at de skal være tilsvarende personalkostnadene til kommunale barnehager. Byrådet har også gransket høye leiekostnader. Snaut halvparten av de vel 800 barnehagene i Oslo er private.