Lommedalen-saken utsatt – tiltalt mor kjørt på sykehus

Den tiltalte moren i Lommedalen-saken ble kjørt bort i ambulanse fra tinghuset på Gjøvik tirsdag formiddag. F
Den tiltalte moren i Lommedalen-saken ble kjørt bort i ambulanse fra tinghuset på Gjøvik tirsdag formiddag. F Foto: Alexander Vestrum / NTB scanpix

Rettsbehandlingen av Lommedalen-saken er utsatt i en uke fordi den tiltalte moren til avdøde Angelica Heggelund (13) er innlagt på sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 45-årige kvinnen ble ved 10.30-tiden tirsdag hentet i ambulanse fra tinghuset på Gjøvik og kjørt til sykehus. Ifølge forsvarer Aasmund Sandland ble hun akuttinnlagt.

Etter at kvinnen var sendt til sykehus møttes partene i retten for å finne ut hva som nå skulle skje med den videre behandlingen av saken. Kvinnens forsvarer opplyser at saken er utsatt til tirsdag 2. mai.

Den tiltalte kvinnen hadde store problemer under forklaringen sin i retten tirsdag morgen, slik situasjonen også var på rettssakens første dag mandag. Da brøt hun sammen i gråt en rekke ganger og ble hver gang ført ut av rettslokalet.

Tirsdag fortsatte hun sin forklaring, men etter 4–5 minutter ba hun om en pause.

– Jeg har ikke sovet i natt. Jeg er helt skjelven, men vil etter beste evne forsøke å få fortalt Angelicas historie, sa den 45 år gamle kvinnen.

Hun gjenopptok tråden om påstått mobbing fra første rettsdag, nå fra ungdomsskolen, men klarte ikke å fortsette.

Før hun forlot rettslokalet, ba dommeren henne fortsette kronologien etter pausen og snakke om da de reiste opp til hytta der jenta ble funnet død nyttårsaften 2015. Dødsårsaken var avmagring.

– Jeg vet ikke om det er vanskelig å gå inn i. Det hun ga uttrykk for, er at hun ikke husker før hun ble akutt dårlig. Det er velkjent at en posttraumatisk situasjon kan oppstå når gjelder foreldre som har barn som har opplevd traumer, sier forsvareren.

Moren er tiltalt for grov mishandling etter at datteren ble funnet død i ei hytte på Beitostølen nyttårsaften 2015. Dødsårsaken var avmagring.

Det straffbare forholdet omtales som Lommedalen-saken fordi jenta og moren bodde i Lommedalen i Bærum før de flyttet til familiens hytte. Ifølge tiltalen skal moren gjentatte ganger ha forsøkt å unndra seg helsehjelp og inngripen.

Les også: Sterke følelser første dag i Lommedalen-saken

PFU med kritikk av medienes Lommedalen-dekning

Helsetilsynet: 13-åringen i Lommedalen-saken fikk forsvarlig helsehjelp

Skoleelever henges ut etter 13-årings dødsfall