13 til sykehus med røykskader etter tunnelbrann

En feiebil begynte å brenne i Fjærlandstunnelen sent mandag kveld. Brannen startet én kilometer inn i tunnelen fra Jølster. Foto: Jo Rasmus Bøyum / NTB scanpix
En feiebil begynte å brenne i Fjærlandstunnelen sent mandag kveld. Brannen startet én kilometer inn i tunnelen fra Jølster. Foto: Jo Rasmus Bøyum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det elektriske anlegget i Fjærlandstunnelen ble ødelagt i brannen mandag kveld. Det samme gjelder brann- og frostsikringen. Tunnelen blir stengt i flere dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det dreier seg om omfattende skader, sier avdelingsdirektør Svenn Egil Finden i Statens vegvesen i Sogn og Fjordane til NTB.

Det totale skadeomfanget etter tunnelbrannen som brøt ut sent mandag kveld var tirsdag formiddag ikke fullt ut kartlagt. En geolog har vært inne i tunnelen og vurdert skadene, men vil ikke konkludere før han har sett dem på nært hold ved å bruke en plattformbil, ifølge Finden.

– Tunnelen blir stengt i flere dager, men vi kan ikke si noe nå om hvor mange dager det er snakk om. Vi håper å kunne starte opp med styrt trafikkavvikling gjennom tunnelen – kolonnekjøring – så fort vi har fått rensket opp og sikret området, sier han.

Bare lettere skader

Ingen personer kom til skade da det begynte å brenne i den 6,4 kilometer lange tunnelen. Alle de 13 som befant seg i tunnelen har kommet seg ut på Jølstersiden, mens bilene deres står igjen inni tunnelen.

De slapp fra det med lettere skader, ifølge Førde sentralsykehus.

– Det er en feiebil som har tatt fyr under arbeid i tunnelen, sier operasjonsleder Marianne Føleide i Vest politidistrikt til NTB.

Tunnelen har vært åpen under arbeidet, så det har også vært normal trafikk forbi stedet, forteller hun.

En kilometer inn

Politiet fikk melding om brannen ved 22.30-tiden mandag kveld. Brannen oppsto rundt 1 kilometer inn i tunnelen om man kommer fra Jølster, og nødetatene rykket ut fra begge sider.

Det var kraftig røykutvikling, og viftene i tunnelen pumpet røyken ut på Jølstersiden.

Feiebilen drev arbeid sammen med to spylebiler. I tillegg kjørte en ledebil kolonne med seks personbiler og en tankbil etter seg.

Omkjøring må skje på riks- og fylkesvei 55 via Høyanger. Det blir også satt opp to-tre nattferger på mellom Hella og Dragsvik, slik at sambandet vil være i døgnkontinuerlig drift inntil videre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden