Rolig påsketrafikk første påskedag

Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mildt vær og ingen stengte fjelloverganger var med på å gjøre at påsketrafikken gikk for seg uten store trafikale problemer første påskedag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som vanlig benyttet svært mange bilister første påskedag til å komme seg hjem etter endt påskeferie. Men det ventes også en del trafikk andre påskedag ettersom påsketrafikken de siste årene har jevnet seg noe ut på disse to dagene, ifølge Statens vegvesen.

I Bergen var Hordviktunnelen på E39 stengt på strekningen Åsane – Knarvik en times tid etter en kjedekollisjon med fire biler. Alle personene kom seg ut av bilene ifølge brannvesenet i Bergen.

Det var også stor trafikk på E16 inn mot Bergen med nærmest stillestående trafikk på ettermiddagen søndag, men i løpet av kvelden løste det seg opp, skriver Bergens Tidende.

På noen fergestrekninger både i Hordaland og Rogaland var det køer og forsinkelser på opptil én time på ettermiddagen, men ved 20-tiden var det tilbake til noenlunde normale forhold.

I Oslo-området gikk påsketrafikken også greit ifølge Statens vegvesen, bortsett fra ved Sandvika der oppsto forsinkelser fra Holmen og fram mot Sandvika på ettermiddagen. Ved 20-tiden gikk trafikken greit også der.

På E18 på strekningen mellom Ringdal og fram til Porsgrunn var det også stor trafikk og kø, og H amar Arbeiderblad skriver at det var saktegående kø på E6 forbi Hamar på ettermiddagen før det løste seg opp om kvelden. Også i Hedmark var trafikken mindre enn i fjor.

Sørover gjennom Gudbrandsdalen og Østerdalen ble det meldt om stor trafikk og køer rundt de velkjente flaskehalsene da trafikken var på det meste på tidlig ettermiddag.

Politiet har ikke registrert noen store ulykker med personskader i påsketrafikken, men på flere steder rundt om i landet ble det skrevet flere bøter etter uvettig kjøring og høy fart.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden