Rolig påske for Røde Kors – 69 skader registrert

Beskjedent med snø og skrantende skiføre, selv på rundt 1.200 meters høyde ved Vaglfjell i Sødorpfjellet i Gudbrandsdalen onsdag.
Beskjedent med snø og skrantende skiføre, selv på rundt 1.200 meters høyde ved Vaglfjell i Sødorpfjellet i Gudbrandsdalen onsdag. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Torsdag kveld hadde Røde Kors' hjelpekorps deltatt i 20 henteoppdrag over hele landet og tre leteaksjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen har det vært rapport inn 69 skader til Røde Kors informasjonssentral på Golsfjellet. Dermed fortsetter trenden med en relativt rolig påske i år for hjelpekorpsene. I fjor var det 32 henteoppdrag, 5 leteaksjoner og 124 skader på skjærtorsdag.

Hjelpekorpsene i Trøndelag, Nordland og Troms melder om fint vær og økende utfart. Det dårligste været meldes fra Finnmark med mye vær og vind.

Flere steder har det kommet et tynt snølag i områder med lite snø fra før, og flere hjelpekorps advarer mot at grus og steiner i skiterreng kan gi bråstopp slik at skigåere bør være varsomme i utforkjøringer i slike områder.

Til tross for en påske og svært lite snø så øker utfarten og det rapporteres om mye folk i høyfjellet i år. Selv om det er vakkert på høyfjellet på denne tiden av året, så kan det raskt bli dårlige og mer utrygge forhold, og marginene kan fort bli små for folk på tur, advarer Røde Kors.

Røde Kors er til stede med 1.200 frivillige i forsterket beredskap på over 150 vaktstasjoner over hele landet denne påsken. I tillegg er flere tusen frivillige klare til å rykke ut hjemmefra ved behov.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden