To menn alvorlig skadd i Jotunheimen

To menn ble skjærtorsdag reddet ned fra en bre på 1.900 meters høyde ved Stygghøe i nærheten av Spiterstulen i Jotunheimen. Begge har alvorlig skader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De to er på vei til sykehus. Vi vet ikke hvordan det står til, men etter hva vi forstår har de alvorlige skader, får NTB opplyst ved Innlandet politidistrikt.

Politiet kan ved 21.30-tiden ikke gi nærmere informasjon om hva som er skjedd. De to ble reddet ned fra fjellet av en fjellredningsgruppe, og hentet med luftambulanse.

Redningsaksjonen ble satt i verk skjærtorsdag klokken 16.

– Det ble satt inn store redningsressurser. Røde Kors Hjelpekorps og hundeekvipasje fra Norske redningshunder har deltatt. Det har også vært mobilisert to luftambulanser og Sea King redningshelikopter, samt et helikopter fra Airlift, opplyser Torstein Nordal som er leder av Røde Kors Hjelpekorps i Lom og Bøverdalen il Gudbrandsdølen Dagningen.

Han sier han ikke vet konkret hva som er skjedd.

– To personer er kommet alvorlig til skade i forbindelse med skikjøring i fjellområdet ved Styggehøe og Spiterstulen, sier Nordal.

På vei ned fra Stygghøe skal den ene mannen ha falt og ødelagt lårbeinet. Andremann skulle ta seg ned for å varsle, men da redningsmannskap kom til stedet så de skiutstyr lenger ned i fjellsiden og fant en mann nedkjølt og alvorlig skadd. Det er dårlig flyvær og usikkert hvor de transporteres, opplyser politiet.

Det skal ikke være spor etter skred på stedet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden