Hollande: Ingen handelsavtale med britene før brexit-betingelsene er på plass

President Francois Hollande (bildet) var på besøk i Indonesia da Storbritannia startet den to år lange utmeldingsprosessen onsdag. Verken Frankrike eller Tyskland vil la britene forhandle om en framtidig handelsavtale før det har blitt klart hva slags status EU-borgere bosatt i Storbritannia skal ha framover.
President Francois Hollande (bildet) var på besøk i Indonesia da Storbritannia startet den to år lange utmeldingsprosessen onsdag. Verken Frankrike eller Tyskland vil la britene forhandle om en framtidig handelsavtale før det har blitt klart hva slags status EU-borgere bosatt i Storbritannia skal ha framover. Foto: Vincent Thian / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes president François Hollande sier at det er uaktuelt å drøfte en handelsavtale med britene før det er enighet om betingelsene for utmeldingen fra EU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Først må vi begynne diskusjonene om måten utmeldingen skal skje på, spesielt når det gjelder borgernes rettigheter og forpliktelsene som er knyttet til de løftene Storbritannia har gitt, sier Hollande.

Først etter dette vil det være mulig å diskutere avtaler som skal regulere det framtidige forholdet mellom Storbritannia og EU, mener Hollande.

Holdningen hans er den samme som har vært uttrykt av Tysklands statsminister Angela Merkel, og som kom som en reaksjon på at Storbritannia ønsker at forhandlingene om brexit-betingelsene og det framtidige rammeverket skal foregå parallelt.

Tyskland og Frankrike er ventet å spille en svært viktig rolle under forhandlingene.

Den offisielle utmeldingsprosessen startet onsdag etter at britenes statsminister Theresa May ga EU beskjed om at hun har utløst artikkel 50 i Lisboa-traktaten.

Les også:

Britene forsikrer at sikkerhetssamarbeidet med EU vil bestå

Nedtellingen er i gang for brexit