Tre biler tatt av snøskred i Lavangsdalen i Troms

Ingen ble skadd da tre biler ble tatt av et snøskred som gikk over E8 i Lavangsdalen i Troms torsdag.
Ingen ble skadd da tre biler ble tatt av et snøskred som gikk over E8 i Lavangsdalen i Troms torsdag. Foto: Kai Jæger Kristoffersen/nordlys / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle som var fanget i bilene etter snøskredet over E8 i Lavangsdalen i Troms er reddet ut. Ingen er meldt skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klokken 10.27 fikk Troms politidistrikt melding om at det hadde gått et skred over E8 i Lavangsdalen, snaut 30 minutter fra Tromsø sentrum.

Skredet er 200 meter langt og to meter dypt. Først ble det meldt at skredet hadde tatt minst to biler. Like etter klokka 11 opplyser politiet at tre biler er tatt. Det skal dreie seg om en personbil, en minibuss og en trailer.

Politiet hadde telefonkontakt med personene i to av bilene, som var såpass begravd at de ikke kommer seg ut. Ved 11.30-tiden får NTB opplyst at samtlige personer er reddet ut av bilene og fraktet bort fra skredområdet. Antall personer som er reddet ut er ikke kjent.

– De er ikke skadd, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen i Troms politidistrikt. Han legger til at det var personene i disse bilene som varslet politiet om raset.

– Hele bilen ristet

En av dem som ble tatt av skredet var Odd-Ivar Chruickhank (57). Han forteller VG om en skremmende opplevelse da snømassene dekket bilen hans.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg dekket ansiktet. Hele bilen ristet. Jeg fryktet at snøen ville knuse bilruten på passasjersiden. Heldigvis skjedde ikke det, sier han.

57-åringen ble berget ut av en brøytebilsjåfør som klarte å knuse ruten på bilen så han kunne krabbe ut.

Etter hundesøk i området opplyser politiet at de er helt sikre på at ingen flere er tatt av skredet.

Hele dalen er evakuert

Lavangsdalen i Troms Foto: Googlemap
Lavangsdalen i Troms Foto: Googlemap

På grunn av fortsatt stor skredfare blir hele Lavangsdalen nå evakuert og sperret for trafikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har trukket ut redningsmannskapene på stedet av fare for nye skred.

– Det er kun to lavinehunder som arbeider på stedet. Og det er på grunn av at vi ikke er hundre prosent sikker på at det ikke er flere som er tatt, sier Gudmundsen.

Politiet opplyser på Twitter at skredet er grovsøkt med hund, at det ikke er gjort funn og at de nå går over til finsøk.

Nå skal skredområdet vurderes før veien kan ryddes om redningsmannskaper gå inn i området igjen. Når det skjer er usikkert, men operasjonslederen forteller at veien vil være stengt en god tid framover.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stengt

E8 mellom Tromsø og Nordkjosbotn er stengt inntil videre. Omkjøring går via fylkesvei 294, men større kjøretøy kan ikke bruke veien.

– Snøskredet har gått over E8 i Lavangsdalen, snaut 30 minutter fra Tromsø sentrum, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen i Troms politidistrikt til NTB.

Ifølge varsom.no er det stor snøskredfare i området, faregrad 3 på en skala som går til 5, etter at det har falt store snømengder i Troms den siste uken.

– Skredknappen er utløst i Tromsø. HRS har satt BELL helikopter og en skredgruppe i beredskap på Bardufoss, sier Alf Hågensen redningsleder ved Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS) til iTromsø.

Saken oppdateres