Flere veier stengt i Finnmark på grunn av uvær

Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uværet som har herjet i Finnmark siden lørdag, sørget for stengte veier og kolonnekjøring også mandag morgen. Også i Troms og Nordland er det dårlig vær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere veistrekninger åpnet på morgenen, men det var kolonnekjøring de fleste steder. Løpende vurderinger vil tas gjennom formiddagen for å avgjøre når veistrekningene kan åpnes igjen.

Ved titiden var E6 over Sennalandet, E69 mellom Skarsvåg og Nordkapp, fylkesvei 98 over Ifjordfjellet, fylkesvei 175 Repvåg – Vedbotn, alle stengt på grunn av uværet og rasfare. E6 ventes åpnet ved 16-tiden.

Kolonnekjøring

På fylkesvei 890 Kongsfjordfjellet og fylkesvei 891 Båtsfjordfjellet var det stengt på grunn av opprydningsarbeid.

Det ble innført kolonnekjøring på de fleste åpne veistrekningene, og det varsles om snø- og isdekke og stedvis glatte partier på veiene.

I tillegg var E6 gjennom Levajok i indre Finnmark stengt grunnet et stort snøras søndag kveld. Strekningen ble åpnet ved titiden mandag.

Snøskredfare og ras

Det er generelt stor fare for snøskred i Nord-Norge. I Tromsø-regionen er det faregrad tre på fareskalaen for snøskred. I morgen, tirsdag, er det varslet faregrad fire. I Vest-Finnmark er farenivået tre både mandag og tirsdag, det samme i Nordland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Troms meldte politiet om flere utforkjøringer på grunn av glatte veier på morgenen og formiddagen, og etter et steinras på riksvei 83 inn mot Harstad var veien stengt i flere timer. Klokken 9.30 ble det åpnet for trafikk i ett løp.

Både i Troms og i Nordland meldes det om flere innstilte fergeavganger. I Nordland ble E10 over Bjørnfjell stengt på grunn av uværet, men åpnet for kolonnekjøring ved åttetiden. Det er også kolonnekjøring på svensk side av grensen. Også togtrafikken er stanset på grunn av været.