Lagmannsretten skal behandle grovt trygdebedrageri

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 51 år gammel mann fra Oslo møter tirsdag i Borgarting lagmannsrett, tiltalt for grovt trygdebedrageri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Oslo tingrett i januar i fjor ble han dømt for medvirkning til grovt trygdebedrageri for seks kvinner på til sammen 3,1 millioner kroner, medvirkning til forsøk på trygdebedrageri for en annen person og eget trygdebedrageri av over 600.000 kroner. Forholdene mannen ble dømt for pågikk fra 2008 til 2012.

Straffen ble satt til tre års fengsel, hvorav seks måneder ble gjort betinget. Videre ble 51-åringen også blant annet fradømt retten til å drive egen næringsvirksomhet i fem år, ha en ledende stilling i næringsvirksomhet og til å betale erstatning til Nav.

Mannen, som kom til Norge fra Kosovo i 1990, anket dommen inn for lagmannsretten som skal behandle bevisbedømmelsen for eget trygdebedrageri. De andre ankepunktene har lagmannsretten nektet fremmet.

Tingretten viste til en dom fra Borgarting lagmannsrett på punktet 51-åringen nå skal møte i samme rett for. Denne dommen gjaldt blant bedrageri av 730.000 kroner. Straffen ble satt til fengsel i 1 år og 4 måneder hvorav ti måneder ble gjort betinget på grunn av lang liggetid.

Lagmannsretten uttalte om straffutmålingen knyttet til selve bedrageriet at forholdet kvalifiserte til fengsel i opp mot ett år, men kom til at hans eget bedrageri kvalifiserte til fengsel i rundt ti måneder.

Det er satt av fire dager til saken som ledes av lagdommer Einar Kaspersen i Borgarting lagmannsrett.