Betydelig snøskredfare i store deler av landet

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) melder om betydelig snøskredfare i store deler av landet. Dette bildet er fra et snøskred Vaksdal kommune i 2015. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) melder om betydelig snøskredfare i store deler av landet. Dette bildet er fra et snøskred Vaksdal kommune i 2015. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) varsler stor snøskredfare på Vestlandet og betydelig snøskredfare i store deler av landet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sterk vind og store mengder nysnø har gitt stor snøskredfare i Sunnmøre og Indre Fjordane. NVE) går derfor ut med en sterk oppfordring om å unngå alt skredterreng. De har gitt områdene faregrad 4.

Med en faregrad på 4 betegnes skredfaren som stor, og det er den nest høyeste faregraden.

– Det ventes mange middelstore skred og enkelte store snøskred. Skred kan løsne høyt i skredbaner med stor høydeforskjell som tørre flakskred. Dette kan nå dalbunnen med innslag av våt snø, forteller Tommy Skårholen ved Snøskredvarslingen.

Fra lørdag vil skredfaren være 3, betydelig, for Sunnmøre og Indre Fjordane. Avtagende vind og mindre nedbør fører til en gradvis synkende faregrad, men ferske fokksnøansamlinger trenger fremdeles tid på å stabilisere seg.

På fredag vil det også være betydelig snøskredfare på Sør- og Vestlandet med krevende forhold i fjellet. Vind og snø gir ustabile fokksnøflak i lesider hvor tilleggsbelastning fra en person kan løse ut et flakskred. Situasjonen er i flere regioner krevende med vedvarende svake lag i snødekket.

varsom.no har 20 av de 21 faste varslingsregionene faregraden 3.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy