Veireno-sjefen politianmeldt

Veireno-sjef Jonny Enger er politianmeldt av Arbeidstilsynet. På bildet ses en renovasjonsarbeider i selskapet som hentetr Oslo-beboernes søppel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Veireno-sjef Jonny Enger er politianmeldt av Arbeidstilsynet. På bildet ses en renovasjonsarbeider i selskapet som hentetr Oslo-beboernes søppel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arbeidstilsynet har politianmeldt Veireno-sjef Jonny Enger for brudd på arbeidsmiljøloven. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for anmeldelsen er tilsyn gjort i desember og januar som viser at ansatte har jobbet opp til 88 timer i uken, melder NRK.

– Selv om et selskap har gått konkurs, er det noen som er ansvarlig. Derfor har vi nå gått til politianmeldelse av øverste leder, sier Hanne Luthen, regiondirektør for Arbeidstilsynet i Østfold og Akershus.

Enger sier han er orientert om at han er politianmeldt og at han tar konsekvensene av det. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Det ble store problemer med søppelhenting i Oslo da Veireno tok over ansvaret i oktober i fjor. Kommunen mottok over 30.000 klager fra byens innbyggere, og mange steder hopet søpla seg opp.

I februar ble det kjent at renovasjonsselskapet Veireno har brutt arbeidsmiljøloven over 2.000 ganger fordi de ansatte jobbet for lange dager og ikke fikk nok hvile. Veireno-eier Jonny Enger slo selskapet konkurs 22. februar i år. Oslo kommune hadde da hevet kontrakten.

Personvernpolicy