Stengte fjelloverganger i sør

Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En rekke fjelloverganger i Sør-Norge er stengt på grunn av uvær, i tillegg til at det er kolonnekjøring flere steder. I Molde kom ikke Hurtigruten inn til kai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag morgen fører det dårlige været til stengte veier over ved fjellovergangene i Sør-Norge.

Riksvei 7 over Hardangervidda vil være stengt resten av dagen på grunn av uværet. Det samme gjelder riksvei 13 over Vikafjellet.

Det betyr at E16 over Filefjell og riksvei 52 over Hemsedal er de eneste åpne strekningene mellom Vestlandet og Østlandet. Men ved begge overgangene er det kolonnekjøring.

Både E134 over Haukelifjell, Rv15 over Strynefjellet, Fv53 over Tyin-Årdal var stengt onsdag formiddag.

Nord for Geilo jobbet Røde Kors og andre mannskaper gjennom natten for å evakuere en større turgruppe etter at det gikk et skred i området der gruppen, som kom fra en videregående skole, skulle sove i snøhule. Ingen kom til skade i forbindelse med skredet.

Også på sjøen har naturkreftene gjort seg gjeldende. I Molde førte storm og høye bølger til at verken nordgående eller sørgående hurtigruteskip klarte å legge til kai, melder NRK. MS Nordkapp kansellerte anløpet i Molde og fortsatte sørover, mens Spitsbergen gjør et nytt forsøk onsdag morgen. Deretter setter skipet kursen rett mot Rørvik, uten å gå innom Kristiansund eller Trondheim.

Personvernpolicy