Nasjonalmuseet i minus tross doblet billettpris

<p>Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design i Oslo gikk med underskudd i fjor. – Planlagt, sier museets direktør.</p>
Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design i Oslo gikk med underskudd i fjor. – Planlagt, sier museets direktør. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

En dobling av billettprisene kombinert med gode besøkstall var ikke nok til å unngå røde tall i regnskapet for Nasjonalmuseet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noe av det siste avtroppende direktør Audun Eckhoff gjør før han forlater Nasjonalmuseet, er å levere fra seg et regnskap der driften gikk med 12,6 millioner i underskudd, skriver Aftenposten.

I fjor hadde museet inntekter på 314 millioner kroner. 288 av disse – nesten 92 prosent – er statsstøtte.

Les også: Museumsdirektør får tre millioner i etterlønn

Underskuddet er mindre enn de 19 millionene i minus fra 2015. Den gangen var forklaringen ny pensjonsordning. I 2016 er det kjøp av kunst for til sammen 17 millioner kroner som er hovedgrunnen til underskuddet.

– Underskuddet var planlagt, da en god kjøpsmulighet for kunstverk kom opp. Resultatet vil derfor ikke ha noen innvirkning på tilbudet til publikum i år eller neste år, skriver administrerende direktør Audun Eckhoff i en epost.

I oktober 2015 ble billettprisene doblet, noe som bidro til at de samlede billettinntektene i fjor også ble doblet fra 7 til 14 millioner. Litt over 650.000 besøkte museet, noe Eckhoff beskriver som svært gode tall.

Personvernpolicy