Meny

Steffen (30) filmet farlig forbikjøring i Kristiansand

I videoen over kan du se den farlige forbikjøringen. Legg spesielt merke til at bilisten passerer en dobbel sperrelinje og at vedkommende krysser et fotgjengerfelt mot kjøreretningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han brøt alt av trafikkregler der. Dobbelt sperrelinje, forbudt kjørefelt, gangfelt, og har kjørte for fort.

Steffen Nesland (30) fra Mosby i Kristiansand hadde vært ute og gjort noen ærender i hjemtraktene sist fredag, da han fanget en potensielt livsfarlig forbikjøring på dashbord-kameraet sitt.

En sølvfarget BMW kommer kjørende bak Nesland i 60-sone, og kjører forbi. Forbikjøringen i seg selv er grei, hadde bare bilisten lagt seg inn foran Nesland med en gang vedkommende var forbi.

Det skjedde ikke.

– Han brøt alt av trafikkregler der. Han kjørte forbi doble sperrelinjer, krysset et gangfelt i forbudt kjørefelt og han kjørte for fort. Jeg tipper han kjørte i hvert fall i 80 kilometer i timen der, sier Steffen Nesland til ABC Nyheter.

Les også: Frekk forbikjøring endte galt og satte sinnene i kok

– Sur når folk kjører som idioter

Nesland kontaktet politiet umiddelbart etter hendelsen, og sier han har sendt dem videoen.

– Jeg blir sur fordi folk kjører som idioter. Jeg håper politiet slår hardt ned på dette, og at de satser mer på kontroller i området på kveldstid. Jeg har sett lignende forbikjøringer 2-3 ganger før seint på kvelden, forteller Nesland.

Mosby-væringen synes hendelsen han fanget på film på fredag var spesielt ekkel på grunn av fotgjengeren som kom gående.

– Fotgjengeren kom nedenfra stien på venstresiden og kom ganske kjapt. Det er litt uoversiktelig akkurat der. Jeg tenkte: «Nå fyker han jo rett til skogs igjen». Men så gikk han heldigvis ned til bussholdeplassen istedenfor å krysse veien.

Les også: – Flaks at det ikke smalt

– Hadde mistet lappen på stedet

Trafikklærer Jarle Håbesland ved Den Trafikkskolen i Kristiansand sier til Fædrelandsvennen at dette er uansvarlig kjøring, og at han har sett lignende tilfeller før.

– Vedkommende hadde mistet lappen på stedet. Bilen blir forbikjørt i for høy fart, deretter passerer BMW-en et fareskilt for uoversiktlig fotgjengerfelt, og fortsetter på feil side av veien forbi fotgjengerfeltet med en fotgjenger i nærheten, sier han.

Han påpeker overfor avisen at BMW-en hadde også noen mangler på lysene.

 – Her var det mye å ta av, sier han.

Les også:

Hva i alle ...? Sjekk hvem som kjører forbi på motorveien

Her fosser taxisjåføren forbi to biler på vei inn i en sving

Populært