Lastebilsjåfør tiltalt for uaktsomt drap på skolejente

Lastebilsjåføren som rygget på og drepte en ung jente i Brattåsveien på Nøtterøy 15. september i fjor er nå tiltalt for uaktsomt drap. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix
Lastebilsjåføren som rygget på og drepte en ung jente i Brattåsveien på Nøtterøy 15. september i fjor er nå tiltalt for uaktsomt drap. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En lastebilsjåfør som i september i fjor rygget på og drepte en 11 år gammel skolejente på Nøtterøy i Vestfold, blir nå tiltalt for uaktsomt drap..

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokaten tatt ut tiltale mot en lastebilsjåfør i 30-årene for uaktsomt å ha forvoldt en annens død, samt for brudd på veitrafikkloven, skriver VG.

Det er også nedlagt påstand om erstatning til jentas familie, samt påstand om tap av sjåførens førerrett.

Ulykken skjedde i september fjor da lastebilen rygget på en 11 år gammel jente på vei til Brattås skole på Nøtterøy. Jenta gikk på en sykkelsti da hun ble påkjørt bare noen få hundre meter fra skolen. Hun døde momentant.

I tiltalen heter det blant annet at sjåføren under ryggingen på gangveien "ikke var tilstrekkelig aktpågivende og varsom idet han ikke forsikret seg om at det ikke befant seg noen bak lastebilen".

Statsadvokat Alf Martin Evensen ønsker ikke å kommentere saken før den går for retten, mens lastebilsjåførens forsvarer bekrefter at hans klient har fått tiltalen forkynt.

– Han hadde regnet med at det ville komme en tiltale og var forberedt på at det skulle bli sånn, sier advokat Christian Arnkværn i Norges Lastebileierforbund.

Det er satt av to dager til rettssaken, som er berammet for Tønsberg tingrett 1. juni.

Personvernpolicy