Ungdomspartiene krever 15.000 flere studentboliger

Studentboliger på Kringsjå i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Studentboliger på Kringsjå i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Ungdomspartiene er enige om et felles krav om å få fart i utbyggingen av studentboliger. De mener én bolig for hver femte student bør være et minimum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiene krever at det blir minimum 20 prosent dekningsgrad på studentboliger i hele landet, noe som betyr at det trengs nesten 15.000 flere studentboliger, ifølge NRK.

– Det er unikt at alle ungdomspartiene er med, særlig i et valgår. Det gjør det lett for moderpartiene å si ja til dette kravet, mener leder Marianne Andenæs i Norsk studentorganisasjon (NSO).

I tillegg ber NSO om at studiestøtten øker med minst 30.000 kroner i året, og at stortingspolitikerne bevilger mer penger til psykisk helsevern for studenter.

Organisasjonen viser til at andelen studenter som har psykiske lidelser er dobbelt så høy som den øvrige befolkningen i samme aldersgruppe.

Studenter skal også ha mulighet til å studere på fulltid ved at opptrappingsplanen til elleve måneders studiestøtte fullføres og at studiestøtten økes med mål om 1,5 G. Grunnbeløpet i folketrygden (1 G) var i gjennomsnitt nær 92.000 kroner per mai i fjor.

– Studenter er i en spesiell livssituasjon. For en kunnskapsnasjon er det avgjørende at alle har mulighet til å ta høyere utdanning og at sin egen studietid er god, understreker Andenæs.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden