Meny

Turøy-ulykken: Ny del funnet i vannet

Dykkere fant torsdag 23. februar holderen til de åtte planetgirene som forsvant etter helikopterulykken ved Turøy 29. april i fjor. Foto: Statens havarikommisjon for trafikk / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sentral del etter Turøy-ulykken ble funnet i vannet i februar. Delen skal undersøkes nærmere.

Dykkere fra Sjøforsvarets dykker- og froskemannsskole fant 23. februar en sentral del som har vært savnet i forbindelse med undersøkelsen av Turøy- ulykken, skriver Statens havarikommisjon for transport på sine nettsider.

Delen, som holdt planetgiret hvor utmattingssprekken oppsto, ble funnet i sjøen mellom stedet der hovedrotoren løsnet fra helikopteret og havaristedet. Kommisjonen opplyser at delen nå skal undersøkes nærmere.

Alle de 13 personene om bord mistet livet da et Super Puma-helikopter mistet hovedrotoren og styrtet på en holme sør for Turøy utenfor Bergen 29. april i fjor. Helikopteret var på vei fra Gullfaks-feltet i Nordsjøen til Flesland da ulykken skjedde.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært