57 bortvist og utvist på grensen til Norge

Her sjekkes biler som har ankommet Kristiansand fra Hirtshals med Color Lines Superspeed. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Her sjekkes biler som har ankommet Kristiansand fra Hirtshals med Color Lines Superspeed. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

57 personer er bortvist eller utvist som følge av grensekontroll på den norske indre Schengen-grensen siden grensekontrollen startet i 2015.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser tall P4 har innhentet fra Politidirektoratet. Grensekontrollen ble iverksatt 26. november i 2015 i kjølvannet av flyktningkrisen samme høst.

Seksjonssjef Jan Eirik Thomassen i Politidirektoratet sier det er mange grunner til at folk blir bortvist eller utvist.

– Det kan være at man mangler pass, visum eller andre reisedokumenter. Det kan jo også være at man er straffedømt, sier Thomassen til P4.

Aktuelt: Listhaug mener alle asylsøkere bør kunne sjekkes, uten mistanke

Det er bestemt at den skjerpede grensekontrollen i første omgang skal vare til 11. mai i år. Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) sa til NTB i februar at sikkerhetssituasjonen og migrasjonssituasjonen tilsier at det ikke er naturlig å oppheve grensekontrollen nå.

– Så får vi vurdere i mai om det er nødvendig med videre forlengelse. Foreløpig tilsier alle indikatorer at det er naturlig å fortsette, sa Amundsen.

Norge, Danmark, Sverige, Tyskland og Østerrike innførte alle midlertidig grensekontroll i kjølvannet av flyktningkrisen. Den norske kontrollen gjelder ferjer som ankommer fra Danmark, Sverige og Tyskland.

Listhaug om hemmelige dokumenter: – Et voldsomt press på Europa nå

Les også:

Flere partier vil skrote midlertidig opphold for asylbarn

Saken som viser at Listhaug har rett

Norge snart halvveis i flyktningkvoten

Aldri har så mange omkommet i Middelhavet som i 2016

Personvernpolicy