Meny

Hijabdømt frisør til kamp mot nazi-vits

Merete Hodne Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Revygruppa Løgnaslaget ankom med fangeluer på hodet og tannbørste i lomma da de onsdag møtte i Stavanger tingrett for å ha brukt ordet "nazifrisør" i en sketsj.

I revyen til Løgnaslaget blir frisør Merete Hodne omtalt som "Nazifrisøren fra Bryne". Det er blant andre den kjente komikeren og Venstre-politikeren Per Inge Torkelsen som står bak sketsjen. Også to andre fra Løgnaslaget, Dag Shcreiner og Rune Andersen, må møte i retten.

– Det er helt, helt forkastelig. Jeg kjemper mot totalitære ideologier som muhammedanisme og nazisme. Da blir det helt horribelt å bli omtalt som nazifrisør, har Hodne tidligere uttalt.

Les også: Malika Bayan legger vekk hijaben

Vil ikke sensurere

Hodne har via sin advokat sendt en begjæring om midlertidig forføyning til retten, med krav om at bruken av ordet "nazifrisør" opphører inntil det foreligger en rettsavgjørelse. Løgnaslaget svarte at de ikke hadde noen slike planer og viste til ytringsfriheten.

– Det er Merete Hodne sitt samfunnsengasjement som får gjennomgå i sketsjen. Hun er som nevnt en markant samfunnsdebattant, sa revygruppas advokat Brynjar Meling da rettsmøtet startet, skriver Stavanger Aftenblad.

Han pekte på at Hodne selv påberoper seg ytringsfriheten når hun bruker sterke karakteristikker, og ba om at Løgnaslaget frifinnes.

– Vi vil ikke sensurere. Sist gang det var sensur på norske scener var i perioden 1940-45, ironisk nok under nazistene, sa produsent for revyen, Pål Magnor Kvammen, i februar.

Les også: Hijabdømt frisør anker til Høyesterett

Pegida

Hodne ble i lagmannsretten tidligere i år idømt et forelegg på 8.000 kroner for brudd på diskrimineringslovgivningen etter at hun nektet hijabkledde Malika Bayan adgang til frisørsalongen sin på Bryne.

Saken er anket til Høyesterett. Hodne har tidligere vært aktiv i Pegida og Stopp islamiseringen av Norge

Les også: Hijab-dømt frisør saksøkes for uttalelser på Facebook

Populært