Meny

Bil truffet av takboks i 80 kilometer i timen

Her kommer takboksen flyvende. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokket fra en takboks løsnet og traff bilen til Sven Ivar Stakseng.

Stakseng var på vei hjem til Bergen fra et besøk hos foreldrene sine på Vøringfossen søndag kveld, da lokket på en takboks kom flyvende mot bilen hans på riksvei 7.

I bilen satt både samboer, barn og tre katter, og Stakseng forteller at han kjørte i 80 kilometer i timen da lokket fra takboksen traff.

– For å unngå å få boksen i frontruten, svingte jeg automatisk til venstre, over i det andre kjørefeltet. Heldigvis var det lite trafikk på veien akkurat da, sier Sven Ivar Stakseng til Bergens Tidene, som først omtalte saken.

– Kom flyvende mot oss

Takboksen knuste, og bilen til Stakseng fikk mindre skader på støtfangeren og muligens på understellet. Heldigvis kom ingen personer eller dyr til skade.

Stakseng så ikke bilen takboksen kom fra.

– Lokket på takboksen kom «flyvende» langs veien, mot oss, som man ser av videoen. Vi hadde ingen bil foran oss på daværende tidspunkt, så hvor langt lokket har blåst, er litt vanskelig å si noe om, men det var kraftige vindkast i området søndag kveld, så det kan nok fort ha forflyttet seg et stykke på egenhånd, sier han til ABC Nyheter.

Les også: Fant massiv hamburger midt på E6

Ber folk være mer forsiktige

Familiefaren forteller at det var en svært ubehagelig opplevelse.

– Jeg fikk meg en skikkelig støkk. Det var mange tanker som gikk gjennom hodet mitt akkurat da. I etterkant er jeg veldig glad for at jeg hadde sikret de tre store kattene i bur som satt rett bak meg med jekkestropp, hvis ikke kunne det kanskje ha gått verre, sier Stakseng til ABC Nyheter.

Han mener dette er en viktig påminnelse om at folk må sikre takboksene sine godt, og å huske å låse dem.

– Folk må være mer forsiktige. Jeg har sett flere ganger tidligere at lokket på takbokser slår mens bilen er i fart fordi de ikke er lukket og låst ordentlig.

Hvem eieren av takboksen er var lenge et mysterium, men vedkommende tok kontakt med Stakseng tirsdag kveld for å ordne opp etter uhellet søndag.

– Nå ordner nok dette seg på beste måte.Jeg vil bare si at jeg setter stor pris på at eier tok kontakt. Det kom som en positiv overraskelse, skriver Stakseng i en e-post til ABC Nyheter tirsdag kveld.

Les også: NAF-test: Flere takbokser tåler ikke bråstopp

Populært