Meny

Solvik-Olsen vil gjøre alkolås i busser påbudt

Kronprinsesse Mette-Marit blåser i en alkolås i en renovasjonsbil fra Norsk Gjenvinning med daværende Oslo-ordfører Fabian Stang ved siden av. Arkivfoto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen ønsker at alkolås skal bli påbudt i busser og minibusser. Nå sender Vegdirektoratet et forslag ut på høring. 

– Bedre trafikksikkerhet er høyt prioritert i regjeringen. Derfor ønsker vi nå å innføre påbud om alkolås i busser og minibusser. Dette vil redusere risikoen for trafikkulykker og øke trygghetsfølelsen for passasjerene, mener samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Det er Vegdirektoratet på vegne av Samferdselsdepartementet som sender ut høringsforslaget. I første omgang vil påbudet innføres for norskregistrerte busser og minibusser som driver persontransport mot vederlag. Forslaget blir også sendt på EØS-høring.

I høringsbrevet skriver Vegdirektoratet at de foreløpig ikke kan anbefale at drosjer omfattes av påbudet.

Påbud om innføring av alkolås er allerede innført i flere andre land, og stadig flere transportselskaper i Norge har på eget initiativ tatt alkolås i bruk.

I høringsforslaget foreslår Vegdirektoratet en overgangsordning på to år for selskaper som har startet opp persontransport før alkolåspåbudet blir gjeldende.

Høringsfristen er satt til 9. juni.

Populært