Meny

Stengte fjelloverganger tvang fram ekstra feriedag

E 134 Haukelifjell var stengt fra søndag ettermiddag på grunn av uvær. Foto: Statens Vegvesen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

E134 over Haukelifjell var søndag kveld fortsatt stengt på grunn av uvær, og bare store biler slapp over riksvei 7. Det betydde en ekstra feriedag for noen.

En gjeng vinterferierende fortalte til TV 2 at de måtte gi beskjed til jobb og skole at en ekstra feriedag fordi de ikke kom seg ned fra fjellet. Andre valgte å kjøre rundt langs kysten fra Haukelifjell til Stavanger – en tre ganger så lang tur.

E134 over Haukelifjell forblir stengt til mandag, ifølge Statens vegvesen.

– Det er stor forskjell mellom østsiden og vestsiden av fjellet i Sør-Norge. Er du på Haukeliseter, er det ikke engang frisk bris. Men hvis du kjører gjennom Haukelitunnelen til vestsiden av fjellet, så er det sterk kuling. Det er ikke så mye snø i lufta, men mye snødrev skaper problemer, fortalte vakthavende meteorolog John Smits ved Meteorologisk institutt til NTB søndag ettermiddag.

Les også: Snøskred sperrer E69 ved Nordkapptunnelen

– Det er altså i de vestlige delene av fjellet at problemene er, understreket Smits, og slik fortsatte det utover kvelden.

Kolonnekjøring

Riksvei 7 over Hardangervidda var søndag kveld fortsatt stengt for kjøretøy under 7,5 tonn, og for de større var det kolonnekjøring.

På riksvei 52 over Hemsedalsfjellet kan det bli innført kolonnekjøring på kort varsel. Det samme gjelder fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland.

Mindre nedbør

Sørlandet fikk noe mindre nedbør enn ventet. På veiene var det glatt, men ingen alvorlige ulykker ble meldt til politiet.

Særlig i østlige deler av Agder-fylkene var det ventet mye nedbør. Ifølge NRK fikk Landvik ved Grimstad 25 centimeter snø fra lørdag kveld til søndag morgen, mens Nelaug i Åmli kommune fikk 10 centimeter.

Ifølge Smits vil nedbøren gi seg i løpet av første del av mandagen. Også vinden vil minke mandag, men mer i fjellet enn langs kysten.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært