Meny

Kripos bak ny video rettet mot overgripere:

– Personer som utnytter barn kan ikke føle seg trygge

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Video fra politiet skal «skremme» folk fra å begå overgrep mot barn.

Kripos står i spissen for en ny Europol-aksjon som skal bekjempe seksuell utnyttelse og overgrep mot barn over internett, melder Dagbladet.

Politi over hele Europa har siden fredag satt opp masse datamaskiner og koblet seg på nettverk hvor overgrepsmateriale deles. Aksjonen tar sikte på å kartlegge flere hundretusener som deler og laster ned overgrepsfiler av barn, skriver avisa.

«Du har lastet ned denne videoen fra en av politiets datamaskiner. Nå vet vi muligens din IP-adresse, din søkehistorikk, dine delte filer og ditt brukernavn», sier politioverbetjent i Kripos, Bjørn-Erik Ludvigsen, i videoen.

Dansk og svensk politi bidrar også i videoen som du kan se øverst i artikkelen.

Les også: Tolletaten har beslaglagt sexdukker som ligner barn

Hvis noen forsøker å laste ned overgrepsmateriale fra et fildelingsnettverk, kan denne eller lignende videoer havne på maskinen deres.

– Gjennom dette tiltaket gjør vi det helt klart at personer som utnytter barn ikke kan føle seg trygge i fildelingsnettverkene som deler overgrepsmateriale. Vi ser dem, og kan bruke informasjonen til å bygge opp en sak mot dem, sier Ludvigsen til Dagbladet.

Aksjonen er først og fremst ment for å være forebyggende, forklarer han.

– Noen kommer nok til å bli skremt av den, men formålet er å forhindre straffbare handlinger, samt informere om at personer som er seksuelt interessert i barn kan søke hjelp, sier Ludvigsen til Dagbladet.

Les også:

Nå skal barn bli hørt om vold og overgrep

– Hver måned dømmes en lærer for overgrep mot barn

Asylmottaksleder siktet for seksuelle overgrep mot flere asylbarn

Populært