Meny

Nødrakett skutt opp fra bolig i Stavanger

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningstjenesten ser alvorlig på at noen trolig har skutt opp en nødrakett uten grunn i Stavanger. Politipatruljer og sjøredningskorps rykket ut for å søke.

–Mye tyder på at nødraketten ble skutt opp fra land. Det er gjort observasjoner som peker mot en gitt adresse, sier redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Stavanger Aftenblad.

– Dette er alvorlig fordi man misbruker et internasjonalt nødsignal og tiltroen til dette. Slike hendelser fører til at det blir iverksatt systemer som er tiltenkt å trå i kraft når noen er i virkelig nød, sier han.

Redningssentralen fikk flere meldinger om nødraketter i området Gausel i Stavanger lørdag kveld. Fallskjermen til en nødrakett ble funnet i en hage, men mannskapene fant ingen personer som var i nød. Søket ble avsluttet like før midnatt, og saken følges opp av politiet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært