Meny

Dropp siste vinterferiedag i sør, råder meteorologene

Snø og vind kommer til å gjøre kjøreturen vanskelig fra lørdag kveld og utover søndagen. Arkivfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologene ber folk på fjellet om å kjøre hjem snarest. Det er sendt ut OBS-varsel om snø, vind og vanskelige kjøreforhold i store deler av Sør-Norge.

Det kan komme opptil 60 centimeter snø i Telemark og Agder. Det varsles også sterk vind mange steder. Fra lørdag ettermiddag og kveld er det meldt vanskelige kjøreforhold på fjellet i Sør-Norge på grunn av sterk vind, tvitrer Statens vegvesen lørdag formiddag.

– Kombinasjonen av snø og kraftig vind opp mot storm gir en skikkelig snøstorm, sier Storm-meteorolog Beate Tveita til TV 2.

Uværet bygger seg opp lørdag kveld og fortsetter med uendret styrke på søndag. Først mandag vil nedbøren avta, men det vil fremdeles være mye vind.

Les også:  Enorme snømengder i vente i sør

– Det vil bli sterkest vind i den vestlige delen av Langfjella, og det blir mest vind i fjellovergangene fra Vestlandet til Øst-Norge. Dersom du planlegger å kjøre over Haukeli søndag, kan det ta lengre tid enn planlagt på grunn av kolonnekjøring, sier vakthavende meteorolog John Smits hos Meteorologisk institutt til VG.

Mange har hatt vinterferie denne uka, og for dem som er på fjellet, er anbefalingen klar: Reis hjem lørdag, råder meteorologene.

– Kjør ned fra fjellet så fort som mulig. Fra lørdag kveld og utover på søndag blir kjøreforholdene krevende, sier meteorolog Tveita.

Sjekk været der du er

Populært