Meny

Snøskuterkjørere herjer i fjellene og utløser snøskred

Snøskuterkjørere driver med livsfarlig lek i fjellene i Finnmark. Foto: Politiet i Finnmark

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over hele Finnmark driver snøskuterførerne med en livfarlig lek. Politiet oppfordrer kjørerne om å slutte.

Torsdag gikk politiet i Finnmark ut med en advarsel om den livsfarlige leken som raskt har blitt en trend over hele Finnmark.

– Dette setter ikke bare deg selv, men også andre i fare, sier operasjonsleder Jan-Olav Schjølberg i Finnmark politidistrikt til NRK.

Les også:  Over 400 personer var isolert etter snøskred i Finnmark

– Det er livsfarlig

Det var forrige søndag at en ansatt ved Hammerfest politistasjon ble vitne til at skuterførere utløste et skred i Erdal i Kvalsund kommune. Det skriver politiet på

Operasjonsleder Jan-Olav Schjølberg i Finnmark politidistrikt ser svært alvorlig på skuterleken som foregår i fjellene og ber folk tenke seg om.  Foto: Daniel Wetherell

sine Facebook-sider.

– Skuterkjørerne kjørte ned fjellsider med fokkskavler, og utløste et ras. Vi har ikke klart å identifisere skuterførerne på bildet. De som eventuelt blir identifisert vil bli anmeldt og kan vente seg bøter. Førerkortbeslag vil også bli vurdert, skriver politiet i Finnmark.

De ser svært alvorlig på denne type skuterlek og sier det absolutt ikke er en enkelthendelse.

– Dette skjer over hele Finnmark. Skuterkjørere bør tenke på hvordan de kjører, og at det er livsfarlig, sier Schjølberg til NRK.

Les også:  Kritisk for mann funnet snøskred i Sogndal

Moderat skredfare

Schjølberg sier de er svært klar over at det foregår mye uforsvarlig kjøring med skuter i området.

– Det handler om de holdningene folk har, det er ikke bestandig like enkelt å gjøre noe med holdningene, sier operasjonslederen til NRK.

Politiet skriver på Facebook at sjansen for å utløse skred med snøskuter er vesentlig mye større enn ved ferdsel til fots. 

– Redningstjenesten bør få slippe å rykke ut til slike ulykker. I Vest-Finnmark er det nå moderat skredfare og selv en person til fots vil lett kunne utløse skred, forklarer de.

Populært