Trafikkskadde vil fjerne forbud mot vaierrekkverk

Her på den nye E6 forbi Vinstra i Gudbrandsdalen er det kun faste stålrekkverk. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Her på den nye E6 forbi Vinstra i Gudbrandsdalen er det kun faste stålrekkverk. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Forbudet mot vaierrekkverk bør oppheves for å spare liv, mener de trafikkskaddes organisasjon Personskadeforbundet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbudet mot disse rekkverkene ble innført av samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) i 2006 etter påtrykk fra motorsyklister, som kalte rekkverkene "eggdelere". Statens vegvesen forslo allerede i 2012 å oppheve forbudet, men det ble ikke noe av.

– Vi mener Statens vegvesen bør få velge mellom de typene rekkverk som finnes på markedet for å bygge så mye møtefri vei som mulig. Det kan spare liv, sier Per Oretorp, assisterende generalsekretær i Personskadeforbundet til NRK.

Forbundet het tidligere Landsforeningen for trafikkskadde.

Vaierrekkverk regnes som rimeligere å sette opp, men dyrere å vedlikeholde enn andre typer rekkverk. Men verken Personskadeforbundet eller Vegvesenet får gjennomslag hos samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp):

– Vi vet at en del motorsyklister ser med gru på vaierrekkverk. Det har også en del høyere vedlikeholdskostnader. Så vi tenker at det vi har i dag er det beste, sier Solvik-Olsen.

Personvernpolicy