Meny

Trafikkskadde vil fjerne forbud mot vaierrekkverk

Her på den nye E6 forbi Vinstra i Gudbrandsdalen er det kun faste stålrekkverk. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Forbudet mot vaierrekkverk bør oppheves for å spare liv, mener de trafikkskaddes organisasjon Personskadeforbundet.

Forbudet mot disse rekkverkene ble innført av samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) i 2006 etter påtrykk fra motorsyklister, som kalte rekkverkene "eggdelere". Statens vegvesen forslo allerede i 2012 å oppheve forbudet, men det ble ikke noe av.

– Vi mener Statens vegvesen bør få velge mellom de typene rekkverk som finnes på markedet for å bygge så mye møtefri vei som mulig. Det kan spare liv, sier Per Oretorp, assisterende generalsekretær i Personskadeforbundet til NRK.

Forbundet het tidligere Landsforeningen for trafikkskadde.

Vaierrekkverk regnes som rimeligere å sette opp, men dyrere å vedlikeholde enn andre typer rekkverk. Men verken Personskadeforbundet eller Vegvesenet får gjennomslag hos samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp):

– Vi vet at en del motorsyklister ser med gru på vaierrekkverk. Det har også en del høyere vedlikeholdskostnader. Så vi tenker at det vi har i dag er det beste, sier Solvik-Olsen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært