Bare to nye oljestudenter ved NTNU

Olje og energiminister Terje Søviknes (Frp) syns det er skummelt at studenter ser ut til å droppe petroleumsfagene, med tanke på at det kan bli mangel på norsk kompetanse framover. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Olje og energiminister Terje Søviknes (Frp) syns det er skummelt at studenter ser ut til å droppe petroleumsfagene, med tanke på at det kan bli mangel på norsk kompetanse framover. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: NTB scanpix

I 2014, før oljeprisfall og 50.000 stillingskutt i bransjen, var det 60 førsteårsstudenter i petroleumsfag ved NTNU. I år er det bare to førsteårsstudenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På petroleumsfag i Trondheim er det nå bare rundt 90 studenter igjen fordelt på fire årskull, og bare to av dem er studenter på førsteåret, ifølge Dagens Næringsliv. VedUniversitetet i Stavanger var det i fjor kom alle søkere til bachelorstudiene i petroleum inn, for første gang på 15 år. På restetorget lå det igjen plasser både til studier i petroleumsteknologi og -geologi.

Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) er skremt med tanke på at det kan bli mangel på kompetanse om oljepila begynner å peke oppover igjen:

– Mange har pekt på at 2017 antakeligvis er året da det bunner ut. Jeg opplever når jeg er rundt nå, at det er gryende optimisme, forsiktig optimisme, både i leverandørindustrien og oljeselskapene. Jeg ser lyst på årene som kommer. Jeg håper bare vi ikke får en for bratt opptur igjen, at vi ender der om tre-fire år at plutselig er det ikke folk å hente inn igjen i bransjen, sier Søviknes.

Personvernpolicy