Vinteren lar fortsatt vente på seg i Sør-Norge

Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix

Det blir best vær på Vestlandet og på Østlandet kommende helg, mens kulda blir liggende over Nord-Norge, der det også vil komme en del snø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er kort oppsummert status for helgeværet i landet som helhet. I Sør-Norge venter den skikkelige vinteren fortsatt på å slå til.

Statsmeteorolog Ine-Therese Pedersen ved Vervarslinga i Nord-Norge forbereder oss på en vindfull helg i store deler av landet, men vinden vil avta etter hvert, spesielt på søndag. Temperaturen vil stort sett holde seg slik som de siste dagene, men det blir noe mildere i Sør-Norge.

Både fredag og lørdag vil det blåse relativt kraftig i Nord-Norge. Det kraftige uværet opp til sterk storm natt til fredag vil fortsette utover lørdagen nord for Stad.

– Spesielt i Lofoten og Vesterålen vil det blir kraftig vind og snøbyger først på dagen. Sør for Stad vil det stort sett være pent vær, men også der litt vind opptil liten kuling nordfra vest for Lindesnes, sier Pedersen til NTB.

Utover fredagen vil det stort sett være pent vær sør for Stad, med mye sol, men med fare for lokale snøbyger.

Stort sett mildt i Sør-Norge

Det pene været vil fortsette lørdag i Sør-Norge, på Vestlandet og i Midt-Norge. Spesielt første del av dagen blir bra.

– Et lavtrykk som kommer fra Vestlandet vil utpå ettermiddagen føre med seg varm luft og litt regn under 400–600 meter. Ved kysten vil det kanskje komme litt snø først, som vil gå over i regn, sier Pedersen.

På Østlandet vil det bli mye av det samme, mindre vind på formiddagen, men mulig stiv kuling ved kysten på ettermiddagen. Det vil stort sett være sønnavind. Nedbøren vil utover ettermiddagen gå over fra snø til regn, bortsett fra i indre strøk. Det vil være mildest på formiddagen

I Nord-Norge blir lørdagsværet omtrent som fredag, med uendrede temperaturer, snøvær og mye vind.

– Unntaket er i Nordland, som vil få det litt bedre utover dagen, sier Pedersen.

Roer seg søndag

Søndag vil det hele roe seg litt ned, også i Nord-Norge, men fortsatt vil det komme enkelte snøbyger i nord. Det vil fortsatt være kaldt, spesielt i indre strøk, men noe mildere ut mot kysten.

Det vil fortsatt blåse mye i hele landet søndag. Det blir nedbør i Midt-Norge og snøbyger i Finnmark. Ellers mye oppholdsvær med sol også nord i landet. På indre strøk i Sør-Norge vil det fortsette å være nokså kaldt.

– Søndagen vil nok være den beste dagen også på Østlandet. Det vil være fint og klart og temperaturene vil nok bli mildere i kjølvannet av den sørvestlige vinden som kommer lørdag. Temperaturen vil være omtrent som nå, med plussgrader dagtid og mot null mot natten avslutter meteorologen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden