Fem til sykehus etter brann i Arendal sentrum

Fem personer ble sendt til sykehus for kontroll etter at det begynte å brenne i et leilighetsbygg i Arendal sentrum onsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Brannvesenet driver etterslukking på stedet nå. De fikk kontroll på brannen for en stund siden, sier operasjonsleder Miriam Stausland til NTB rett etter klokka 11.30 onsdag.

Politiet i Arendal fikk melding om brannen klokka 6.54. Ved 7-tiden var det full fyr i bygget. En halvtime senere så det ut til at brannen hadde spredd seg til nabobygningene, og røyk veltet ut fra taket, ifølge Fædrelandsvennen.

Brannen oppsto i loftsetasjen i en trebygning, og brannvesenet i Arendal fikk assistanse fra brannmannskaper i Grimstad.

Stausland sier det er for tidlig å si noe om brannårsaken. Krimteknikere skal undersøke branntomta når den er avkjølt nok.

Hele Østre gate ble stengt for trafikk, og fem personer er sendt til sykehus for nærmere undersøkelser.

– En gravid kvinne som falt i forbindelse med evakueringen er kjørt til sykehus for kontroll. Også en mann er fraktet til sykehuset etter å ha inhalert mye røyk. I tillegg har legen som har undersøkt de evakuerte sendt tre personer til sykehus med røykskader, sa assisterende stabssjef Jon Kvitne i Agder-politiet til NTB onsdag morgen.

I alt ble rundt 20 personer fra de nærliggende bygningene evakuert. Flere av dem har nå fått lov til å flytte hjem igjen, mens beboere i huset der det brant har fått tilbud andre steder, sier Stausland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden