Ulvepar i Østmarka fant hverandre på Valentinsdagen

Det kan bli født et valpekull i Østmarkareviret utenfor Oslo til våren. På selve Valentinsdagen ble et ulvepar foreviget av et overvåkingskamera.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er bilder fra et viltkamera i Lørenskog kommune, tilhørende Norsk institutt for naturforskning, som 14. februar – selve Valentinsdagen – viste to ulver som går sammen i Østmarkareviret, melder Rovdata.

Les også: Nye tall: Inntil 91 ulver i Norge

– Det er påvist en ny hannulv i reviret i vinter. Hannen er trolig den sammen ulven som ble fotografert på Årnestangen i Rælingen 17. januar i år. Ulvehannen har sannsynligvis slått seg sammen med tispa som var alene i reviret, sier Øystein Flagstad, genetiker i Rovdata.

Ulven føder normalt valper i mai måned. Det kan dermed være duket for ulvekull i Østmarka til våren.

– Det er helt tydelig fra bildene at disse to har funnet tonen. Som oftest følges en pardannelse av en valpefødsel allerede påfølgende vår, så gjenstår det å se om så skjer også denne gangen, sier Flagstad.

Les også:

Sporet ulv, fikk bildekkene skåret opp

Jaget bort ulv med kongler

Utvider lisensfellingsperioden for ulv til 31. mars

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden