Mann ringte etter ambulanse 290 ganger i 2016

En pasient i Rogaland har lagt beslag på mye kapasitet i Vest-Agder. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
En pasient i Rogaland har lagt beslag på mye kapasitet i Vest-Agder. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sørlandet sykehus sendte bekymringsmelding etter at ambulanser måtte rykke ut til samme pasient 287 ganger i fjor. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge NRK ringte mannen i Rogaland nødnummeret 113 til akuttmedisinsk sentral på Sørlandet 290 ganger i 2016, og ambulanse rykket ut 287 ganger. Oppringningene har fortsatt i 2017. Pasienten beskriver symptomer som helsepersonell må ta på alvor, og derfor må ambulanse rykke ut.

– Det er nok få ganger pasienten har virkelig behov for ambulansen, sier seniorrådgiver hos Fylkeslegen i Aust- og Vest-Agder, Hallvard Kile.

Det er ambulansene fra Flekkefjord, Sirdal og andre Vest-Agder-kommuner som blir sendt, og utrykningen legger beslag på mye kapasitet. På grunn av frekvensen og at dette ofte skjer flere ganger samme døgn, sendte Sørlandet sykehus og Sirdal kommune i fjor bekymringsmelding til Fylkesmannen i Rogaland. De har nå fått beskjed om å fortsette å rykke ut inntil det finnes andre løsninger for pasienten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi undrer oss over at kommunen ikke har sett på tiltak for pasienten. Vi synes at saken er så spesiell at vi hadde forventet en annen konklusjon enn den Fylkesmannen i Rogaland kom med, sier leder av prehospitale tjenester ved Sørlandet sykehus, Helge Abrahamsen.

Sykehuset har bedt fylkesmennene og Statens helsetilsyn se på saken igjen.