Kirkeorganisasjoner vurderer ansettelser av papirløse

Tidligere Tor B. Jørgense, her i Oslo pride-paraden i fjor, vil møte statsråd Sylvi Listhaug til en prat om papirløse innvandrere. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Tidligere Tor B. Jørgense, her i Oslo pride-paraden i fjor, vil møte statsråd Sylvi Listhaug til en prat om papirløse innvandrere. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flere kirkelige organisasjoner har meldt interesse for å ansette papirløse innvandrere, etter at eksbiskop Tor Berger Jørgensen oppfordret dem til å ta grep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uke oppfordret den tidligere biskopen i Sør-Hålogaland kirken og KA (kirkens arbeidsgiverorganisasjon) til å ansette mennesker som verken har mulighet til å reise hjem eller til lovlig opphold i Norge. Responsen har vært god, skriver Dagen.

– Det har vært flere positive reaksjoner fra folk som nå ser nærmere på hva som kan gjøres, og det vil vi nå arbeide videre med i det stille. Vi ser på hvordan dette kan legge til rette, og jeg er ganske optimistisk på at vi kan få til noe innenfor rammene av kirkelige organisasjoner og menighetssammenhenger, sier Jørgensen til avisen.

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har kalt forslaget "uansvarlig". Jørgensen har bedt om et møte med statsråden, uten å få svar.

I dagens regelverk heter det at «Arbeidsgivere som benytter seg av utenlandske arbeidstakere som ikke har riktig type oppholdstillatelse, kan få bøter eller fengselsstraff».

Les også: Mahads statsborgerskapssak opp for retten: – Gleder meg

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden