Helsetilsynet gransker kreftoperasjoner i Namsos

St. Olavs hospital varslet om det de mente var tre unødvendige operasjoner på sykehuset i Namsos. Nå skal Statens helsetilsyn se på saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leger ved St. Olav sendte i 2014 bekymringsmelding om behandlingen av tre pasienter, som de mente ikke var tilfredsstillende, skriver VG. De tre ble operert én gang for kreft i Namsos og så på nytt da kreften ikke forsvant. Det er den andre operasjonen legen på St. Olav mener var unødvendig.

– St. Olavs mener pasientene skulle vært henvist til dem allerede etter første operasjon. Vi har sendt saken til sakkyndig vurdering, den sakkyndige er av samme oppfatning, sier Øyvind Alexandersen, som er assisterende fylkeslege i Nord-Trøndelag.

Han sier inngrepet som ble gjort ved andre gangs operasjon ikke er farlig i seg selv.

– Spørsmålet er om det er forsvarlig. Statens helsetilsyn må nå vurdere om det var forsvarlig å foreta inngrepet i stedet for å henvise pasientene til St. Olavs, forklarer Alexandersen.

Avdelingsoverlege Svein Ruud på kirurgisk avdeling i Namsos vedgår overfor VG at etter gjeldende norske retningslinjer burde pasientene vært henvist til St. Olavs etter det første inngrepet.

Trønder-Avisa har omtalt saken tidligere og skrevet at sykehuset har gått gjennom rutinene etter det som skjedde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden