Værproblemer for fly og helikoptre i Sør-Norge

Tåke skaper store problemer både på Kjevik og Sola torsdag ettermiddag. Bildet viser da tåka skapte problemer for flytrafikken på Gardermoen i 2015.
Tåke skaper store problemer både på Kjevik og Sola torsdag ettermiddag. Bildet viser da tåka skapte problemer for flytrafikken på Gardermoen i 2015. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tåke skaper store problemer både på Kjevik, Sola og Gardermoen torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristiansand lufthavn Kjevik ble ved 17-tiden stengt på grunn av tåke. Ifølge Fædrelandsvennen kunne de første flyene igjen lande på ved 20-tiden.

Ved 21.30-tiden får opplyser Avinor at forholdene har bedret seg. Det er fortsatt en del tåke, men sikten er god nok til at flyene kan lande.

Flere flyplasser i Sør-Norge har torsdag slitt med tett tåke, blant annet Oslo lufthavn Gardermoen og Stavanger lufthavn Sola. På Sola var det store forsinkelser i helikoptertrafikken, melder Stavanger Aftenblad.

Klokken 19.20 melder Heliport.no at alle kveldens avganger er kansellert. Alle avganger fra Nordsjøen etter klokken 16 ble også kansellert, skriver avisen.

– Det har vært litt forsinkelser i dag grunnet været. Det har kommet en del tåke i Nordsjøen. De kan ikke lande på plattformene, forteller lufthavnsjef Leif Lorentzen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I flytrafikken fra Stavanger lufthavn melder Avinor om mindre forsinkelser på flere av avgangene i torsdag kveld. Kun Norwegians avgang klokken 18.30 til Oslo er innstilt.

Også på Gardermoen var det tåkeproblemer som førte til forsinkelser. Kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen opplyser til VG at det ikke er noe problem å lande, men at kapasiteten på flyplassen reduseres når sikten er dårlig.

– Forsinkelsene skyldes at vi må ha større avstand mellom landingene når det er dårlig sikt, forklarer han.