22 til sykehus etter båtulykke i Harstad

To personer ble hardt skadd da en båt traff en installasjon i Harstad Havn torsdag ettermiddag. I alt ble 22 personer fraktet til sykehuset etter ulykken.
To personer ble hardt skadd da en båt traff en installasjon i Harstad Havn torsdag ettermiddag. I alt ble 22 personer fraktet til sykehuset etter ulykken. Foto: Gunnar Berg / NTB scanpix

To personer ble hardt skadd da en båt traff en installasjon i Harstad. I alt ble 22 personer fraktet til sykehus etter ulykken torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk klokken 15.05 melding om en ulykke med en rib-båt utenfor havnebassenget i Harstad.

Ifølge en pressemelding fra Nordland politidistrikt, skal båten ha truffet fontenen Selsbanes seil. Det var to båter i følge, med totalt 24 personer (21 passasjerer og 3 mannskap) om bord. Flere personer havnet i havet etter sammenstøtet med installasjonen.

Politiet opplyser at det er gjort rede for samtlige involverte. Av de elleve som var om bord i båten som traff installasjonen, ble to hardt skadd. I alt 22 personer er fraktet til sykehuset i Harstad for oppfølging.

Ifølge Harstad Tidende var båten full av britiske turister som hadde kommet til Harstad med reiseselskapet Inghams for å oppleve Nordre Nordland og Sør-Troms.

Politiets skadestedsleder, Tone Didriksen, sier til NRK at det er et kriseteam på sykehuset.

– Vi har sikret båtene og skal nå snakke med båtførerne og andre vitner, sier Didriksen.

Selsbanes Seil er en 60 meter høy fontene somer plassert i havnebassenget i Harstad, like ved innseilingen til hurtigrutekaia. På bilder fra stedet torsdag ettermiddag, er fontenen skrudd av.

Ved 16.30-tiden opplyser sykehuset at de impliserte blir tatt hånd om, men at det er for tidlig å si noe om skadeomfanget.

Personvernpolicy