Pasient døde av morfinoverdose - kommune granskes

Statens helsetilsyn skal granske Nordreisa kommune etter at en pasient døde av en overdose morfin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pasienten skulle få 2,5 milligram morfin, men sprøyten inneholdt 100 milligram, og den eldre mannen døde kort tid etter, skriver Nordlys.

Fylkesmannen har tidligere åpnet tilsynssak mot sykepleieren som satte sprøyten. Nå har Statens helsetilsyn besluttet at også Nordreisa kommune skal granskes etter hendelsen ved Sonjatun sykehjem i april 2016.

Sykepleieren som satte sprøyten har beskrevet en kaotisk arbeidssituasjon den aktuelle kvelden. Kvinnen var ferdig utdannet som sykepleier i 2015, og hadde ikke lang arbeidserfaring da hun ble ansatt ved sykehjemmet.

Personvernpolicy