Østlandet får best vær i vinterferien

Sola vil titte fram over Østlandet i perioder i helgen og neste uke. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Sola vil titte fram over Østlandet i perioder i helgen og neste uke. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I lavlandet østafjells blir det oppholdsvær og til og med litt sol i neste uke. Vil du ha snø i vinterferien, må du opp i fjellet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det går mot en grå helg de fleste steder i landet, men Østlandet slipper billigst unna både i helgen og i starten av kommende uke. Noen skyer og minusgrader kan man vente seg, men solhungrige østlendinger vil også kunne kose seg.

– Det ser ut til at vi får sønnavind og deretter vestavind i helgen. Det gir nedbør som regn i vest og som snø i fjellet. Det blir en gråværshelg i nord og mye nedbør på Vestlandet og i Trøndelag, mens områdene østafjells vil få oppholdsvær og perioder med sol, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt til NTB.

Se hvordan været blir der du er

Ingen påskesol

Statsmeteorologen sier at lavlandet i øst får best vinterferievær. Også i fjellet blir det noe sol, men noen påskestemning vil han ikke love.

– Vi du ha påfyll av snø, må du til fjellet. Der blir det ganske grått, men sol enkelte dager, sier Gislefoss.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Like bra vær blir det ikke i de øvrige delene av landet som tar ferie neste uke. Men det kan se ut til at høytrykk er på vei og kan føre til bedre forhold mot slutten av uken, særlig i vest.

Temperaturene synker

De forholdsvis milde vintertemperaturene fortsetter landet over de neste dagene, mens det blir kaldere etter helgen.

– Det skal bli gradvis litt kaldere utover neste uke, og vi havner et godt stykke ned på minussiden mot slutten av uken. I Oslo går det for eksempel fra noen få plussgrader til minus, sier Gislefoss og legger til:

– I Nord-Norge tror jeg vi kan si at det blir lavere temperaturer. De får fortsatt perioder med snø og snøbyger, men lettere vær mot slutten av neste uke.

Bedring på veiene

Torsdag var det trafikkulykker og kaostendenser mange steder i landet på grunn av glatte veier. Meteorologene sendt ut OBS-varsel om underkjølt regn østafjells, men mener dette ikke vil fortsette etter torsdag.

– Det gjaldt først og fremst dagen i dag. Fredag får vi en litt annen værtype, og da unngår vi underkjølt regn, avslutter Gislefoss.