– 1000 år gammel:

Været tok knekken på furua

Gammelfurua på Reindalsseter i Tafjordfjella er vernet og vil bli liggende nå som den har falt. Det er fortsatt forbindelse med røttene, så den vil sannsynligvis fortsette å vokse.
Gammelfurua på Reindalsseter i Tafjordfjella er vernet og vil bli liggende nå som den har falt. Det er fortsatt forbindelse med røttene, så den vil sannsynligvis fortsette å vokse. Foto: Karl Egil Liaset

Gammelfurua måtte gi tapt mot Urd og snøfall. Nå vil den bare vokse bortover.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sannsynligvis var det det siste snøfallet på Sunnmøre som gjorde det. Men furua, som har stått i minst 400 år, måtte gi etter for vær og vind, og falt til slutt over ende.

– Det er sannsynlig at stormen «Urd» gjorde forarbeidet, men røttene hadde begynt å lette litt på seg før det, forteller Tone Drabløs ved Ålesund-Sunnmøre Turistforening til NRK Møre og Romsdal.

På folkemunnet sier man at furua skal være 1000 år, men ekspertene tror ikke den er mer enn maks 800. Den er 4 meter rundt stammen.

Vet om du om et flott tre som har falt? Et du har gode minner om?

Bli med i Facebook-gruppa Til minne om trærne som falt.

Gammelfurua kan ha vært 1000 år gammel. Nå har den falt. Foto: Karl Egil Liaset

Furua har fortsatt forbindelse med rota, og vil dermed fortsette å vokse.

Les også: Storm tok knekken på ikonisk tre

Ålesund-Sunnmøres Turistforenings side oppfordrer de til å bruke egnede redskap hvis man vil besøke furua, som truger og brodder eller stegjern, for det er hardt føre.

Vet om du om et flott tre som har falt? Et du har gode minner om?

Bli med i Facebook-gruppa Til minne om trærne som falt.

Se også video:

Personvernpolicy