Full storm sørger for stengte veier i nord

<p>Deler av taket på et forretningsbygg i Salangen i Troms ble tatt av vinden som herjet søndag.</p>
Deler av taket på et forretningsbygg i Salangen i Troms ble tatt av vinden som herjet søndag. Foto: Jon Henrik Larsen / Salangen-nyheter / NTB scanpix

Stormen som raser i nord førte mandag til stengte veier, fjelloverganger og bruer og innstilte ferjesamband.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra mandag ettermiddag var det vestlig full storm og lokalt sterke vindkast i indre strøk av Troms og Vest-Finnmark og på vidda. Vinden vil minke natt til tirsdag, melder Meteorologisk institutt.

Veitrafikksentralen melder om flere veistrekninger som er berørt av dårlig vær mandag ettermiddag. Deriblant ble E6 Sennalandet stengt på grunn av sterk vind og glatt føre. Den kraftige vinden gjør det vanskelig å strø veiene, skriver iFinnmark.

– Det virker som om det kommer mer vind og at det fortsetter utover kvelden og natten. Hvis man ikke trenger å dra ut, kan man holde seg hjemme, råder trafikkoperatør Dag Kristiansen.

Mandag ettermiddag var seks veier stengt i Finnmark og på tre strekninger var det innført kolonnekjøring.

Ved 12-tiden mandag meldte politiet at en buss hadde blåst av veien på E69 i Vest-Finnmark ved Sortvika. Ingen skal ha blitt skadd i utforkjøringen.

Mandag morgen var det målt 1 kuldegrad i Kautokeino, mens temperaturene i resten av Finnmark lå på mellom 1 til 5 plussgrader, melder NRK.

– Det er veldig uvanlig med så høye temperaturer. Til og med på vidda har vi plussgrader nå, og det ser vi ikke ofte i februar, sier vakthavende meteorolog Rafael Grote i Vervarslinga for Nord-Norge.


Personvernpolicy