Meny

Andrea ble gruppevoldtatt. Nå står hun bak ny stiftelse for overgrepsofre

Hemsedal-saken hvor tre menn i juli ble frikjent for gjengvoldtekt i den såkalte Hemsedal-saken har fått enorm oppmerksomhet i media. Nå er offeret i saken, Andrea Voll Voldum, nominert til årets jentepris. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stiftelsen "Vi tror deg", som ble offentliggjort søndag, skal blant annet bistå mennesker som er blitt utsatt for overgrep og styrke deres rettssikkerhet.

– Vi skal forebygge voldtekt, avdekke seksuelle forbrytelser og overgrep, styrke rettssikkerheten og ivareta voldtektsofre og deres pårørende. Vi vil også jobbe kontinuerlig med å fjerne stigmaet rundt det å føle skam og skyld, samt få mer åpenhet rundt seksuelle forbrytelser, sier June Holm (26) til VG.

Sammen med Andrea Voll Voldum (22) har hun startet stiftelsen "Vi tror deg" , som skal bistå mennesker som har blitt utsatt for overgrep. Navnet er hentet fra skiltene under demonstrasjonen "Rettssikkerhet for kvinner" som ble arrangert i Oslo i fjor der budskapet lød "Jeg tror deg".

Voldum er kjent fra Hemsedal-saken, der tre menn ble frikjent for å ha voldtatt henne. June Holm måtte gjennom fire runder i retten før mannen som voldtok henne ble dømt.

Voldum og Holm håper snart på å få på plass et team av psykologer, advokater og politi. Søndag ble stiftelsens nettside lansert.

Populært