Delt millioner av ganger på nett: Verden hyller Lars Tollefs (27) Trump-kommentar

«GI MANNEN EN FREDSPRIS»: – Det er litt artig. Men det blir mye oppmerksomhet, sier verksmester Lars Tollef Jordet til ABC Nyheter. Flere har foreslått at han bør få Nobels Fredspris... Foto: Privat og Sigrid M. Jansen
«GI MANNEN EN FREDSPRIS»: – Det er litt artig. Men det blir mye oppmerksomhet, sier verksmester Lars Tollef Jordet til ABC Nyheter. Flere har foreslått at han bør få Nobels Fredspris... Foto: Privat og Sigrid M. Jansen
12 ord fra en jordbruksmekaniker fra Tolga har tatt fullstendig av i sosiale medier verden over. – Yes! jubler stjernereporter i New York Times over hva Lars Tollef Jordet sa til lokalavisen.

På spørsmål fra Arbeidets Rett om hvem han ville ta med seg på en øyde øy – og hvorfor, svarte 27-åringen:

– Da tar jeg en for laget, og tar med meg Donald Trump.

Sitatet er nå hyllet og delt millioner av ganger i sosiale medier verden rundt av folk fra høyt og lavt, i de fleste bransjer. Noen foreslår at han bør få Nobels Fredspris.

Østerdølingen selv synes det er smått uvirkelig.

– He-he. Det har slått meg at det har tatt helt av. Jeg er ikke vant til så mye oppmerksomhet. Det er helt vanvittig, sier Lars Tollef Jordet til ABC Nyheter.

Jordet hadde sin første dag som verksmester ved Eiksenteret hos Tolga bil da han ble intervjuet av lokalavisen. Da daglig leder i Rørosregionen Næringshage, Sigrid Jansen, så svaret hans, tok hun bilde med mobilkameraet sitt, markerte sitatet med pekefingeren og delte det på Facebook med teksten «Dagens Helt!».

Donald Trumps hatmedium

– Vi satt rundt lunsjbordet på jobben, og så det i lokalavisen. Så lo vi høyt alle sammen. Når et helt lunsjbord ler unisont, er det noe som treffer, sier Jansen til ABC Nyheter.

Det eksploderte. Mandag kveld var innlegget hennes delt 500 ganger, i skrivende stund er det delt 3.200 ganger. Nå kan tallet på hvor mange som har sett det, mange-mangedobles: Fra Kina til USA har folk tatt skjermdump av hennes foto, oversatt teksten og delt det videre.

Det gjør telling umulig – men at millioner har sett det, er helt klart.

Blant dem som delte, er Kina-korrespondenten til de danske storavisene Politiken og Berlingske Tidende, som la det ut på Twitter. Innlegget er i skrivende stund delt 18.000 ganger, og har fått over 42.000 såkalte «likes».

På Twitter plukket New York Times-profilen Nicholas Kristof det opp, og delte det videre på mikrobloggstedet. Donald Trump refser konsekvent NYT for å fare med FAKE NEWS (ja, han bruker konsekvent caps lock, red. anm.) – og har foreslått å legge den ned.

Kristof tok dessuten en skjermdump og la det ut på Facebook i går. Hittil har 11.000 «likt» det. Kommentarfeltet under er til å få tårer i øynene av for en nordmann: «We LOVE the selfless, pragmatic Scandinavians», skriver en kvinne fra Washington.

En danske la i forgårs ut bildet på sin Instragram-konto, og skriver «En nordmand tager sgu lige en for holdet». Bildet har fått over 23.000 likes og 450 kommentarer.

En nordmand tager sgu lige en for holdet. (@kafu1992)

Et bilde publisert av Anders Søby Bruus Hemmingsen (@andershemmingsendk)

«Helt sjukt»

Svenske Expressen la i går ut en nyhetssak om Jordets svar - og har til og med laget en video for å illustrere den.

– Det virker som om jeg har truffet med kommentaren min. Det virker sånn, skoggerler Jordet fra verkshallen i Tolga.

Han forteller at han kunne velge hvem som helst å reise sammen med til en øde øy – fra øverste hylle – og tenkte at på den hylla er verdens mektigste mann.

– Hva synes du om Trump?

– Det står vel nok mellom linjene til å tolke det riktig, ler Jordet.

Hun som satte i gang det hele sier det er «helt sjukt» da ABC Nyheter forteller om den internasjonale responsen.

– Deilig med jordnær mekaniker

– Men det var fantastisk godt sagt. Det er noe helt befriende deilig med en jordnær, norsk jordbruksmekaniker, som sier at da tar han en for laget når han får et slik spørsmål. Vi andre svarer en eller annen flamme. Han tar en for laget! Fantastisk å si hva han mener i en sånn setning, sier Sigrid Jansen, og skryter leende:

–  Vi har et bra lokalt næringsliv. De tar internasjonalt ansvar, sier lederen av Rørosregionens næringshage.

Også i Norge har innlegget tatt fullstendig av på Facebook. Her delt av vokalist i bandet The Coctail Slippers og produktsjef i plateselskapet Universal Music.

Annonse
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus