Drapssiktet 26-åring varetektsfengslet

<p>Det var funn på åstedet hjemme hos mannen i slutten av 30-årene på Ler i Melhus i Sør-Trøndelag som har resultert i at siktelsen mot en 26 år gammel mann er skjerpet til å gjelde drap.</p>
Det var funn på åstedet hjemme hos mannen i slutten av 30-årene på Ler i Melhus i Sør-Trøndelag som har resultert i at siktelsen mot en 26 år gammel mann er skjerpet til å gjelde drap. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Politiet har skjerpet siktelsen mot en mann (26) til å gjelde drap etter at en mann ble funnet død på Ler i Melhus i Sør-Trøndelag. Lørdag ble 26-åringen varetektsfengslet i to uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Siktelsen er utvidet til å omhandle straffelovens paragraf 275, drap. Dette skyldes funn i etterforskningen, opplyser politiadvokat Jørgen Aunet i Trøndelag politidistrikt.

Den 26 år gamle mannen ble lørdag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll og medieforbud. Han må sitte i full isolasjon i hele perioden.

Les også: Siktelsen mot 26-åring er endret til drap etter dødsfallet i Melhus

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører, og advokat Kolbjørn Lium, som representerte 26-åringen i retten, vil ikke gi opplysninger fra møtet.

– Jeg har ikke annet å si enn at han fastholder at han ikke har noen rolle i saken, og at han begjærte seg løslatt. Fengslingskjennelsen er anket, sier Lium til NTB.

26-åringen var inntil lørdag siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Han erkjenner ikke noen form for straffskyld, verken etter den opprinnelige siktelsen eller den nye.

Les også: Siktet mann nekter skyld for dødsvold i Melhus

Politiet holder fortsatt kortene tett til brystet, og mannens oppnevnte forsvarer, advokat Arve Opdahl, har ikke hatt innsyn i det vesentligste av sakens dokumenter. (©NTB)

Personvernpolicy