490 har skiftet juridisk kjønn siden juli

490 personer har fått nytt fødselsnummer på grunn av bytte av kjønn i perioden 1. juli til 31. desember i fjor, etter at «Lov om endring av juridisk kjønn» gjorde det enklere å skifte kjønn i folkeregisteret. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
490 personer har fått nytt fødselsnummer på grunn av bytte av kjønn i perioden 1. juli til 31. desember i fjor, etter at «Lov om endring av juridisk kjønn» gjorde det enklere å skifte kjønn i folkeregisteret. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den 1. juli i fjor ble det mulig å endre juridisk kjønn uten medisinsk behandling eller diagnose. I løpet av et halvt år har 490 personer benyttet seg av muligheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallene fra Skattedirektoratet er innhentet av VG.

– Det var en etterlengtet lov og mulighet for dem det gjelder. At så mange har benyttet seg av muligheten, er et tegn på at dette var på tide, sier psykiatrisk sykepleier Anders Røyneberg i stiftelsen Sex og samfunn. Han jobber spesielt med transtematikk, og er ofte i kontakt med folk som er i en kjønnsskifteprosess.

Bare i juli var det 190 personer som skiftet kjønn.

Personvernpolicy