Jaget bort ulv med kongler

Ulven sluttet å følge etter samboerparet og hunden deres da de kastet kongler mot den. Illustrasjonsfoto: Per Løchen / NTB scanpix
Ulven sluttet å følge etter samboerparet og hunden deres da de kastet kongler mot den. Illustrasjonsfoto: Per Løchen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Da et samboerpar som gikk tur i skogen med hunden sin oppdaget en ulv på stien bak dem, kastet de kongler for å jage den bort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulven dukket opp bak turfølget i Østmarka utenfor Oslo fredag og fulgte etter samboerparet i minst fem minutter, skriver VG.

– Den virket veldig interessert i hunden vår, som har løpetid, forteller Andreas Ringstad. Han og samboeren Tine Holmsen skvatt da de oppdaget ulven.

– Hvor lenge den hadde holdt øye med oss vet jeg ikke, men etter at vi oppdaget den, fulgte den etter oss på 10– 30 meters avstand i fem minutter. Da delte vi oss, og Tine gikk videre med hunden, mens jeg forsøkte å jage ulven ved å kaste kongler mot dem, forteller han. Konglene var nok til at den nysgjerrige ulven forsvant i motsatt retning.

Samboerparet er helt sikre på at det var en ulv som dukket opp i skogen. Jan Huseklepp Wilberg i Statens Naturoppsyn har sett bilder og video fra hendelsen og sier basert på utseende og bevegelsesmønster at det kan se ut som en ulv.

– At det finnes ulv i Østmarka er ikke nytt, men det er sjelden den kommer så nær. Ulv kan følge etter hunder, men dette er ingen typisk oppførsel fra en ulv, sier Wilberg.

Les også:

Frykter regjeringen kan åpne for hundejakt på ulv

Ulv i solnedgang

Landbruksministeren stiller seg bak Helgesen i ulvesaken

Personvernpolicy